Ρεκόρ και άλλα: Τσεχία



Για το ρεκόρ που κυνηγούσε η USK Praha είχαμε γράψει και στο παρελθόν (εδώ κι εδώ). Και νά που τα κατάφερε!

 

Διακόσια και πεντήκοντα επτά

Χρειάστηκαν 10 χρόνια. Από το 2013 μέχρι τις πρώτες μέρες του 2023. Σε αυτό το διάστημα η USK Praha και η αρμάδα των κατά καιρούς παικτριών της παρέμεινε ανίκητη στη τσεχική λίγκα ισοφαρίζοντας το πάλαι ποτέ κραταιό σερί της Brno (πρώην Gambrinus, νυν Žabiny) με τις 256 νίκες. Ώσπου, στις 14 του Γενάρη, ημέρα Σάββατο, έφτασε ο χρόνος στο πλήρωμά του. Και το ρεκόρ καταρρίφθηκε! 


Θύμα των πρωτευουσιάνων έπεσε η ατυχής Slovanka, που δέχθηκε 126 πόντους (έναντι 71), πληρώνοντας ίσως και τα σπασμένα για την αποκαρδιωτική εμφάνιση και την εντός έδρας ήττα της USK από τη Valencia στην αγωνιστική της Ευρωλίγκας που είχε προηγηθεί μεσοβδόμαδα.

Διάφορα χάπενιγκς είχαν στηθεί στη Hala Královká για τους πιστούς φίλους της ομάδας που έσπευσαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, όπως η διανομή συλλεκτικών t-shirts με τον αριθμό 257. Ο ίδιος αριθμός κοσμούσε και τις φανέλες των παικτριών που πήραν μέρος σε αυτόν τον σημαδιακό, λόγω της ιστορικής του σημασίας, αγώνα.


Και στις 257 νίκες παρούσα ήταν, φυσικά, η Natália Hejková, η οποία συνέδεσε το όνομά της με ένα ακόμα εντυπωσιακό επίτευγμα, ανάλογο του σερί που είχε κάνει μια εικοσαετία περίπου πίσω με την Ružomberok. Στη συνέντευξη Τύπου η πολύπειρη κόουτς θυμήθηκε ασφαλώς και την τελευταία ήττα της Praha, το μακρινό πια 2013, από τη Brno, και συνάμα ρωτήθηκε πότε πιστεύει ότι θα σταματήσει το σερί της ομάδα της: Δεν ξέρω, αποκρίθηκε, μάλλον μέχρι να μας κερδίσει κάποιος!



Σε άλλα τσέχικα νέα...

Επανεμφανίστηκε στα παρκέ λίγο πριν εκπνεύσει το 2022. Με την ομάδα της Slavia Praha και με το νούμερο 11 στη φανέλα της. Στο ματς απέναντι στην KP Brno η ομάδα της ηττήθηκε 71-72, αλλά η ίδια αγωνίστηκε για 34μιση λεπτά σημειώνοντας 22 πόντους με αρκετά συμπαθητικά ποσοστά. Ποια; 


Μα η Kateřina Elhotová, η οποία επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον γάμο της (εξ' ού και το νέο της επίθετο, Suchanová) και τη δεύτερη εγκυμοσύνη της. Και όπως φάνηκε, το μπασκετάκι δεν το λησμόνησε...

Οφείλουμε, ωστόσο, να το ομολογήσουμε: τα κίτρινα τής πήγαιναν καλύτερα!

Γενάρης 2023


Σχόλια