Rapid post


Σε προηγούμενο ποστ περιέγραφα, όχι δίχως απογοήτευση, τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο αθλητισμός γενικά και το μπάσκετ γυναικών ειδικότερα σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, μετά και την έκρηξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Λιγότερο από έναν μήνα μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Προς το καλύτερο, στον βαθμό που η αθλητική δραστηριότητα έχει επανέλθει, έστω και με την υιοθέτηση και εφαρμογή ακόμη πιο αυξημένων υγειονομικών πρωτοκόλλων και με άδεια από φιλάθλους γήπεδα. Τσεχία, Γαλλία, Ουγγαρία επανεκκίνησαν τα πρωταθλήματά τους, τα οποία προστέθηκαν δίπλα σε εκείνα που δεν είχαν σταματήσει καθόλου (Ισπανία, Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία κ.ά.). Σε αυτά ας συμπεριλάβουμε και τα πρωταθλήματα άλλων χωρών, λιγότερο ίσως προβεβλημένων στο μπάσκετ γυναικών, όπως η Πορτογαλία, η Μ. Βρετανία, η Δανία, η Φινλανδία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία, αλλά και του Ισραήλ που ξεκίνησε πρόσφατα.

Αθλητική δράση παντού, λοιπόν. Παντού, εκτός από τη Ρουμανία και το Βέλγιο (προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 27 και 28 Νοεμβρίου – στη Ρουμανία υπό τη μορφή "φουσκών"). Κι εκτός, φυσικά, από την Ελλάδα, απ' όπου τα νέα φαντάζουν δυσοίωνα. Μια δυσάρεστη εξέλιξη που θα πρέπει ασφαλώς να μας προβληματίσει, ειδικά ενόψει του τρίτου και τελευταίου παράθυρου της FIBA και της ύστατης προσπάθειας που θα κάνει η Εθνική Γυναικών να πάρει την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2021. —

Νοέμβριος 2020

Σχόλια