Η απόφαση


ΙΣΠΑΝΙΑ και ΓΑΛΛΙΑ είναι οι δυο χώρες που θα φιλοξενήσουν το επόμενο Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021. Το ανακοίνωσε καταμεσής του Ιουλίου, σε μια σεμνή τελετή, η FIBA Europe, παρουσία και του νεόκοπου γ.γ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ανδρέα Ζαγκλή.

Για τη γαλλοϊσπανική υποψηφιότητα είχα γράψει εγκαίρως, όταν είχε ανακοινωθεί, όπως επίσης και για εκείνη των Σουηδίας και Ουκρανίας. Τελικά, από τη FIBA επιλέχθηκαν οι… νότιοι, και επειδή κατέθεσαν προφανώς πληρέστερους φακέλους, αλλά και γιατί το μπάσκετ γυναικών σε αυτές τις δυο χώρες βρίσκεται πραγματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο και είναι και αρκετά δημοφιλές. Χώρια η οργάνωση και η προβολή του αθλήματος από τις εθνικές ομοσπονδίες της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Για τη Γαλλία αυτή θα είναι η 5η φορά που θα διοργανώσει ένα Ευρωμπάσκετ Γυναικών, με τις προηγούμενες να είναι το 1962, το 1976, το 2001 (όταν η γαλλική ομάδα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της) και, πιο πρόσφατη, την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του 2013. Για την Ισπανία μόλις η 2η, με την πρώτη να πηγαίνει πίσω στο 1987.

Οι αγώνες των ομίλων, των μπαράζ και των προημιτελικών θα μοιραστούν ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Λυόν, ενώ η τελική φάση (ημιτελικοί και τελικοί) θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στην AccorHôtels Aréna του Bercy, χωρητικότητας 15.000 φιλάθλων. Ημερομηνίες διεξαγωγής: 17 έως 27 Ιουνίου 2021.

Με τις Ισπανία και Γαλλία να έχουν ήδη πάρει θέση ως οικοδέσποινες, απομένουν 14 διαθέσιμα εισιτήρια για τις εθνικές ομάδες των υπολοίπων χωρών που θέλουν να βρεθούν στο Ευρωμπάσκετ του 2021. Το πρώτο "παράθυρο" των προκριματικών ανοίγει τον Νοέμβρη του 2019. Μεταξύ των φιλόδοξων... δελφίνων και η Ελλάδα.

Ιούλιος 2019

Σχόλια