Υποψηφιότητες...


Ακόμη καλά-καλά δεν έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το Ευρωμπάσκετ 2019, στη Λετονία και τη Σερβία, και ήδη η FIBA ετοιμάζεται για τη διοργάνωση του 2021. 

Τα Ευρωμπάσκετ Γυναικών, όπως και κάθε διοργάνωση των γυναικών εδώ που τα λέμε, είναι ένας πονοκέφαλος. Πρωτίστως γιατί πρέπει να βρεθεί η... γενναία εκείνη χώρα που θα αναλάβει ένα δαπανηρό, πλην όμως ελάχιστα προσοδοφόρο, τουρνουά. Κι ας είναι ένα από τα σημαντικότερα στο καλεντάρι της FIBA για το μπάσκετ γυναικών και σίγουρα ένα από τα συναρπαστικότερα και πιο ενδιαφέροντα στην εξέλιξή τους. Κι αν αναλάβεις τη διοργάνωση και σου τύχει και το κάζο της Τσεχίας το 2017, που αποκλείστηκε μέσα σε μόλις 24 ώρες από την έναρξη του τουρνουά και η Prague Arena ήταν σχεδόν άδεια στην τελική φάση, την πάτησες!

Το 2015 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στράφηκε στη λύση της συνδιοργάνωσης. Ρουμανία και Ουγγαρία συνασπίστηκαν κι ανέλαβαν το τουρνουά που κορυφώθηκε σε έναν πολύ ενδιαφέροντα τελικό μεταξύ Σερβίας και Γαλλίας στη Βουδαπέστη. Συνδιοργάνωση θα έχουμε και φέτος, με την τελική φάση να διεξάγεται στο Βελιγράδι, και, καταπώς φαίνεται, η ίδια λύση προκρίνεται και για το 2021. 

Τέσσερις χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον: από τη μια, η Ουκρανία και η Σουηδία και, από την άλλη, η Ισπανία και η Γαλλία. Οι φάκελοι υποψηφιότητας έχουν ήδη κατατεθεί (οι Γάλλοι έκαναν και τις σχετικές ανακοινώσεις, βλ. εδώ) και η απόφαση της FIBA αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούλιο. Πρακτικά, βέβαια, αυτό σημαίνει ότι και πάλι, στα προκριματικά που θα ξεκινήσουν με τη γνωστή διαδικασία των παραθύρων τον προσεχή Νοέμβρη και θα συμμετέχει και η Ελλάδα, θα είναι διαθέσιμα 14 εισιτήρια. Αλλά αυτά εν καιρώ...

Απρίλιος 2019

Σχόλια