Τελευταία ανάμνηση από το Σίδνεϊ


Το 19o Παγκόσμιο Κύπελλο της Αυστραλίας πέρασε στην ιστορία και εμείς επιχειρώντας τον απολογισμό του καταγράφουμε εκείνες τις χαρακτηριστικές στιγμές του που αξίζει να θυμόμαστε. Μετρώντας αντίστροφα, μια ανάρτηση τη φορά, φτάσαμε στο τέλος!

Ο τελευταίος χορός

Ούτε και η ίδια μπορούσε να το φανταστεί. Ίσως, όταν επέστρεφε στην Εθνική Αυστραλίας, να είχε στο μυαλό της την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου. Ή έστω έναν αξιοπρεπή αποχαιρετισμό στο άθλημα που αγάπησε και στους φιλάθλους που τη λάτρεψαν. Εντός έδρας θα έπαιζε, άλλωστε.


Πράγματι, το μετάλλιο ήρθε και ήταν το τέταρτο χάλκινο από τα έξι συνολικά της Αυστραλίας (χρυσό το 2006 στο Σάο Πάολο, αργυρό το 2018 στην Τενερίφη) σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά για τη Lauren Jackson το μετάλλιο αυτό (τρίτο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά το χάλκινο του 2002 και το χρυσό του 2006) συνοδεύτηκε από μια επιβλητική εμφάνιση στον μικρό τελικό, βγαλμένη από τα τρελά όνειρα μιας αθλήτριας που θέλει να κλείσει την καριέρα της με πάταγο: 30 πόντοι και 7 ριμπάουντ σε 21 λεπτά παιχνιδιού. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ένας αληθινά τελευταίος χορός, στην ωραιότερη ιστορία ίσως αυτού του τουρνουά. Απόλαυση!


Στη συνέντευξη Τύπου η Jackson ρωτήθηκε αν αντέχει μέχρι το Παρίσι 2024. Η απάντηση ήρθε πριν καν ολοκληρωθεί η ερώτηση: ΟΧΙ! Έχω ανάγκη τα παιδιά μου κι εκείνα εμένα, είπε συγκινημένη, αφού μπόρεσε να πει το μεγάλο αντίο με ένα ακόμα παιχνίδι μπάσκετ στα χέρια και τα τόσο ταλαιπωρημένα πόδια της.


Γενάρης 2023

Σχόλια