Πέντε και μία αναμνήσεις από το Σίδνεϊ, #5



Το 19o Παγκόσμιο Κύπελλο της Αυστραλίας πέρασε στην ιστορία και εμείς επιχειρώντας τον απολογισμό του καταγράφουμε εκείνες τις χαρακτηριστικές στιγμές του που αξίζει να θυμόμαστε. Μετρώντας αντίστροφα, μια ανάρτηση τη φορά.

Τραυματισμοί, απουσίες και απογοητεύσεις

Δεν μας έφταναν οι αποκλεισμοί, οι αποχωρήσεις και οι κάθε λογής ανακατατάξεις των προηγούμενων μηνών (βλ. εδώ), μας βρήκαν και οι τραυματισμοί της τελευταίας στιγμής. Από κοντά φυσικά και οι ηθελημένες (;) απουσίες κάποιων σημαντικών παικτριών.

M. Johannés και S. Gruda έλειψαν από τη Γαλλία, που εμφανίστηκε τελικά αποδεκατισμένη, με σύνθεση ανάγκης θαρρείς, αφού και η V. Vukosavljević προτίμησε να κάνει την προετοιμασία της με την USK Praha και να μην ενισχύσει την εθνική της ομάδα. Το ίδιο συνέβη και με την A. Cvrendakić της Σερβίας, η οποία την περίοδο του Παγκοσμίου είχε ήδη ενσωματωθεί στη νέα της ομάδα στη Σαλαμάνκα. Εκτός διοργάνωσης έμειναν, επίσης, η Ji Su Park που άφησε την Ν. Κορέα χωρίς αξιόπιστη… εναέρια κυκλοφορία, καθώς και η γιαπωνέζικη σβούρα Rui Machida της Ιαπωνίας που τραυματίστηκε αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεών της στο WNBA.


Ας προσθέσουμε, ακόμη, τον τραυματισμό της Αυστραλής Bec Allen την 3η μέρα της διοργάνωσης (κάταγμα στο πλευρό). Όπως κι εκείνον της Emma Meesseman την 4η μέρα που άφησε έκθετο το Βέλγιο τόσο στο ματς του Α’ ομίλου με την Κίνα που έκρινε τη 2η θέση, όσο και στον προημιτελικό με την οικοδέσποινα Αυστραλία. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και χωρίς την καλύτερή τους παίκτρια οι Βελγίδες κατάφεραν να πλασαριστούν στην 5η θέση, μία πιο κάτω από εκείνη του 2018 στην Τενερίφη.

Τέλος, είχαμε και την περίπτωση της Jonquel Jones. Τον τραυματισμό μπορεί να τον γλίτωσε (η ίδια εμφανίστηκε στο Twitter ανακουφισμένη μετά το… υγιές τέλος των υποχρεώσεών της), αλλά τα απανωτά παιχνίδια σε Ευρώπη και WNBA (το Connecticut έφτασε και πάλι μέχρι τους τελικούς, όπου όμως έχασε στο 5ο παιχνίδι από τις πρωταθλήτριες Las Vegas Aces) την εξουθένωσαν τόσο που στο Σίδνεϊ εμφανίστηκε μάλλον το φάντασμά της και όχι η ίδια. 


Αποτέλεσμα; Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη ήταν η αρνητική έκπληξη του τουρνουά (χειρότερη και από την απογοητευτική Ιαπωνία), καθώς ο ενθουσιασμός για την παρθενική εμφάνιση της ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο εξελίχθηκε τελικά σε εφιάλτη: πέντε σερί ήττες στον Α’ όμιλο, όλες σχεδόν με μεγάλη διαφορά πόντων.

Οκτώβριος 2022

Σχόλια