Μια όμορφη πρωτοβουλία


Το πρότζεκτ HeForShe υλοποιήθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Λιθουανίας μέσα στο 2021. Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρώην προέδρου της χώρας Dalia Grybauskaitė και αποτελεί τη συμβολή της Λιθουανίας στη δράση των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της ισότητας των φύλων και των ευκαιριών.

Πέντε γυναίκες από τον χώρο του αθλητισμού ήταν τα πρόσωπα στα οποία εστίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ολοκληρώθηκε με την παραγωγή ισάριθμων βιντεο-ιστοριών που φωτίζουν τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αθλήτριες, αλλά και την υποστήριξη που έχουν από τους κοντινούς τους ανθρώπους: συζύγους, προπονητές, φίλους, πατέρες και γιους.

Το πρώτο βίντεο ήταν αφιερωμένο σε μια παίκτρια του μπάσκετ, στην Giedrė Labuckienė, αθλήτρια της Uni Girona τα τελευταία χρόνια. Μια συγκινητική ιστορία που αξίζει να παρακολουθήσουμε με προσοχή και σεβασμό (το βίντεο διατίθεται με αγγλικούς υπότιτλους).


Αντίστοιχα αφιερώματα δημιουργήθηκαν για τέσσερις ακόμη γυναίκες από τον χώρο του ράγκμπι, του χόκεϊ στον πάγο, της διαιτησίας ποδοσφαίρου και του βόλεϊ (συγκεντρωμένα όλα εδώ).

Αύγουστος 2021

Σχόλια