Μια πρωτοετής ετών 20 και κάτι!


Καλύτερη πρωτοετής (freshman) της χρονιάς στην AAC (American Athletic Conference), μέλος της καλύτερης ομάδας πρωτοετών, αλλά και της τρίτης καλύτερης ομάδας της περιφέρειας. Όλα αυτά για την Έλενα Τσινέκε, που στα 20 της αποφάσισε να διαβεί τον Ατλαντικό και να παίξει στην κολεγιακή ομάδα του Πανεπιστημίου της South Florida.

Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, που ταρακούνησε την Αμερική, όπως όλο τον υπόλοιπο κόσμο, και οδήγησε τους ιθύνοντες στην απόφαση για τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων του NCAA (περιφερειακών και εθνικών). Ωστόσο, η Τσινέκε πρόλαβε κι έπαιξε σε όλη την κανονική περίοδο, όπως και στην τελική φάση της AAC, όπου το USF αποκλείστηκε στα ημιτελικά από το φημισμένο Connecticut, το οποίο μετά κατέκτησε τον τίτλο.


Συνολικά η Έλενα έπαιξε 24 παιχνίδια (στα πρώτα πέντε της ομάδας της δεν ήταν διάθεσιμη για γραφειοκρατικούς λόγους), με 26,5 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, 12,6 πόντους και 39,4% στα σουτ εντός παιδιάς (33% στο… κατά τι κουτσουρεμένο τρίποντο), 87,5% στις βολές (το καλύτερο ποσοστό στην AAC), 37 ασίστ (1,5 ανά παιχνίδι), 66 λάθη, 16 κλεψίματα. Αυστηρά στη θέση 2, όπου και ανήκει, αφού τον άσσο τον είχε καπαρωμένο η Ιταλίδα Elisa Pinzan, ένα εξαιρετικό πόιντ-γκαρντ. Κι ένα στυλ μπάσκετ που της έρχεται γάντι: με ταχύτητα, αιφνιδιασμούς και αθλητικότητα.



Καλύτερή της εμφάνιση αυτή απέναντι στο Temple, αρχές Φλεβάρη, με 25 πόντους και κόντρα στο Houston, λίγο νωρίτερα, με 20. Αντίθετα, απέναντι στο Dotre Dame (30/11) και στο Mississippi St. (19/12) είχε 12 πόντους και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ στα τρία ματς με το Connecticut (Φλεβάρη και Μάρτη) έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό (9, 8 και 9 πόντους). Στον τελευταίο αγώνα μάλιστα, με το Connecticut στον ημιτελικό της περιφέρειας, έπαιξε και τα 40 λεπτά του παιχνιδιού.


Στις αξιοσημείωτες φετινές στιγμές η συνάντηση του USF με το East Carolina University, στο οποίο φοιτά και αγωνίζεται η έτερη Τσινέκε, η Κατερίνα. Έπαιξαν αντίπαλες και στην Ελλάδα, ξανάπαιξαν και στην Αμερική! Η Έλενα σε 34 λεπτά είχε 19 πόντους (4/7 τρίποντα), ενώ η Κατερίνα, που γενικώς έκανε μια πολύ μέτρια χρονιά, έμεινε χωρίς πόντο σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Και ιδού ολόκληρο το παιχνίδι:


Μάρτιος 2020

Σχόλια