Μια λέξη: αντικλιμάκωση!

πηγή: FIBA Euroleague Women

1. UMMC Ekaterinburg
2. Dynamo Kursk 
3. ZVVZ USK Praha 
4. Sopron Basket 

MVP: Brittney Griner 
Μεγάλη άτυχη: Breanna Stewart (ρήξη αχιλλείου τένοντα, όπερ και σημαίνει ότι χάνει τη σεζόν στο WNBA, καθώς και την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη, όπου φημολογούνταν ότι είχε ήδη συμφωνήσει με την UMMC) 

Μικρός τελικός: Sopron Basket – USK Praha 

Παιχνίδι λαθών, σε τρελό τέμπο, που το πήρε η ομάδα που έπαιξε καλύτερη άμυνα στο τέλος. Η Praha δεν ήταν στην καλύτερή της κατάσταση σε αυτό το φάιναλ-φορ, ειδικά τα δύο της πόιντ-γκαρντ (Oblak, Romero) ήταν εκτός τόπου και χρόνου, αλλά συνολικά ήταν καλύτερη ομάδα από τη Sopron κι αυτό φάνηκε στον μικρό τελικό, παρόλο που αδίκησε κατάφωρα τον εαυτό της. Ωστόσο, επέβαλε τον ρυθμό της στο παιχνίδι, πήρε από την αρχή το προβάδισμα και, κάθε φορά που η Sopron πλησίαζε στο σκορ, είχε έτοιμη την απάντηση. Ενδιαφέρον παιχνίδι, με πολύ πάθος και ενέργεια και από τις δυο ομάδες, σε ένα γεμάτο γήπεδο. 

Για την Praha αυτό ήταν το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της, μετά την πρωτιά στο φάιναλ-φορ της Πράγας το 2015.

Μεγάλος τελικός: UMMC Ekaterinburg – Dynamo Kursk

Απογοήτευση! Όλοι περίμεναν να δουν τιτανομαχία, τελικά είδαν τη σόλο εμφάνιση της αρμάδας του Miguel Méndez. H UMMC ξέφυγε στο σκορ στη 2η περίοδο με μεγάλα σουτ της Alba Torrens και ο τραυματισμός της Stewart στο τέλος του β΄ δεκαλέπτου απλώς επισφράγισε το αναπόφευκτο. Οι Ρώσοι κροίσοι της Αικατερινούπολης τα κατάφεραν: μετά από δεκάδες εκατομμύρια που χρειάστηκε να δαπανήσουν τα τελευταία δέκα-δεκαπέντε χρόνια, έκαναν επιτέλους το back-to-back, ξεπέρασαν και τις 4 κατακτήσεις της Spartak Μόσχας, κι όλα αυτά με μία απλή, κάπως τυχαία, κίνηση πέρυσι: άλλαξαν προπονητή! 2 στα 3 για τον Méndez, που έπαιξε άλλον έναν τελικό το 2012 με τη Rivas Ecopolis, όταν και έχασε από τη Valencia του Íñiguez, στον "ισπανικό τελικό" της δεκαετίας.


Top 5 Plays – Final Four 2019

υγ.

Ο Roberto Íñiguez ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Sopron. Και η Natália Hejková ότι θα παραμείνει στον πάγκο της Praha για μια ακόμη, τελευταία(;) χρονιά!

Απρίλιος 2019

Σχόλια